Blog
2013 04 Oct

Cerere oferta pret creare site

Acest articol explica cum se trimite o cerere de oferta (pret & detalii ) prin email, pentru serviciile de creare site de prezentare (va recomand sa cititi articolul inainte).

Majoritatea cererilor pe care le primim, sunt fara subiect si predicat.

Pe scurt, serviciile de creare site (prezentare & magazin online) cuprind:

  • platforma
  • design
  • continut
  • consultanta

Este foarte important sa intelegeti acest aspect. Bugetul sau pretul final este un total dintre cele 4 elemente de baza ale unui site. 

Platforma (instalare, setari, modificari, etc) + design (template sau personalizat) + continut (daca este necesar) + consultanta = pret creare site.

In cazul site-urilor de prezentare, cele mai populare platforme : Wordpress, Joomla sau Drupal sunt gratuite. Deci veti plati pentru design, continut, consultanta si serviciile de instalare a platformei, inclusiv setari si dezvoltare functionalitati extra.

In cazul magazinelor online, platformele sunt gratuite (prestashop, opencart, magento, etc) sau contra cost (cs-cart, magento). 

Sunt doua variante de cerere pentru serviciile de creare site:

  1. Cerere de oferta pret
  2. Cerere oferta design
1. cerere de oferta de pret, este trimisa de cei care nu au un buget stabilit si vor sa studieze diverse oferte. Este modelul tipic pentru achizitii de produse. In cazul unui site, cumparati servicii si nu produse, deci oferta trebuie sa fie clara si detaliata, daca doriti sa stiti exact ce platiti.

Cererea trebuie sa contina detalii cat mai complete, pentru o oferta reala si clara.
  • trebuie sa specificati ca doriti o platforma cms (open-source) = panou administrare, majoritatea functionalitatilor incluse, numar nelimitat de pagini si meniuri, etc.
  • un design pe baza de template sau personalizat,
  • sa specificati daca aveti nevoie de continut (text, imagini, video, etc.)
Un model de cerere pentru site de prezentare:

Buna ziua,

Ne intereseaza o oferta de pret pentru crearea unui site de prezentare pentru compania noastra (sau re-design), pe o platforma cms (sau update la platforma existenta) cu design similar cu abcdefg.com (template sau personalizat) si urmatoarele functionalitati: ...

Continutul site-ului este creat de noi (sau exista) si este trimis ulterior.


Cu acest model de cerere, veti primi diferite oferte de pret. In cazul in care doriti design personalizat, ar trebui sa specificati un buget, in caz contrar veti primi pret fara sa stiti exact ce fel de design o sa platiti. In majoritatea cazurilor veti primi preturi mici, pentru ca se presupune ca se va folosi un template.
 

Ar trebui sa urmeze o noua cerere pentru layout (design =cum arata site-ul pentru oferta de pret).

In finalul discutiilor trebuie sa alegeti din oferte, stiind clar ce platforma o sa aveti, ce design si ca toate functionalitatile cerute sunt incluse. Puteti decide agentia cu care o sa lucrati si aveti garantia ca platiti pentru ceea ce doriti.

Sau o varianta scurta:

Buna ziua, as dori un site care sa fie asemanator ca si design cu abcedf.com dar care sa aiba toate functiile si proprietatile acestuia ( cerinte extra...) Care ar fi cotatia dvs. pentru un astfel de proiect si ce platforma recomandati?

2. Cerere pentru oferta design, presupune ca stiti exact ce va doriti (de obicei in cazul unui re-design):

Buna ziua,
Dorim sa realizam un site pentru compania noastra, pe o platforma cms (specificati platforma daca stiti ce doriti) cu un design similar cu abcdef.com (sau cu design personalizat). Dorim ca platforma sa permita urmatoarele functionalitati :...

Continutul site-ului este creat de catre echipa noastra (existent si trebuie preluat de pe site-ul actual).

Bugetul nostru pentru acest proiect este de x.xxx ron. Asteptam de la dvs o propunere de design (layout), pe baza cerintelor de mai sus.


Cu o astfel de cerere, trebuie doar sa comparati doar design-ul site-ului, trimis de diferite agentii, stiind clar ceea ce primiti. Este varianta cea mai simpla, rapida si devine simplu de ales agentia cu care lucrati.

Nu exista servicii de mentenanta, nu exista pret pe nr de pagini sau meniuri, nu exista cerere pentru "galerie de imagini", etc. Platformele open-source au functionalitati complexe si nu sunt limitate la nr de pagini sau meniuri. 

Pentru magazine online sau portaluri, cererea este mai complexa, trebuie sa stiti exact ce va doriti, astfel incat platforma aleasa sa va ofere toate functionalitatile necesare.

scris de

Maria Calangiu Admin