Blog
2010 20 Mar

Simpla lista de sarcini

Vreau sa va impartasesc ce am invatat din greselile pe care le-am facut in trecut care mi-au ingreunat sau chiar mi-au oprit progresul

Revenind la lucru.

După ce ia o pauza de la un proiect pentru un timp, revenirea la ce faceai ultima oara poate fi dificil. Pauza luata pentru o perioada de timp poate fi o modalitate foarte bună de a câştiga perspectiva si poate reevalua obiectivele dvs. A ceea ce ar trebui sa indeplineasca sau nu applicatia la care lucrati , dar poate fi, de asemenea, foarte greu sa incepeti din nou, de unde ati ramas.

Dacă ştiţi că veti pleca pentru o perioada de timp, şi doriti să va întoarceti mai târziu, puteţi încerca să lasati o erroare in cod sau o problemă de evidenta care are nevoie de o corectie (cum ar fi o eroare de sintaxă), dar acestea reprezinta o solutie pe termen scurt . poate fi dificilă alegerea unei parti mari din proiect la care urmeaza sa lucrati.

Păstrati in minte imaginea de ansamblu.

Aţi fost vreodată în situaţia în care, lucrand la o aplicaţie, va inconjurati cu o pădure de infrastructuri de cod - de configurare, de acces la date, logare, fleacuri UI etc - si apoi sa va opriti şi sa va dati seama ca aplicatia dumneavoastre este : o cochilie goală , care nu face nimic folositor încă?

Sau, altfel spus, adesea va pierdeti in detaliu , acordând o atenţie nedrepta de a face o neinsemnata componentă perfectă în timp ce ati neglijat celelalte 90% necesare pentru a fi sus şi să ruleze pentru versiunea alfa?

Toate micile extra sarcini "de curatat" sarcini pe care doriţi să faceţi

Intotdeauna in timp ce programez observ lucruri pe care vreau sa le curat precum re-factorizari, comentarii lipsa, formatul codului sursa etc. Vvreau să termin sarcina mea curenta înainte de a începe ceva nou (şi oricum nu pot, până când nu verific munca mea curenta) , dar totusi vreau să fac aceste curatiri la un moment dat.

Toate aceste probleme se reduc până la o întrebare simplă - la ce ar trebui să lucrez in continuare?

to-do-list-nothing

Lista de sarcini a fiecarui programator

Am constatat din experienţă personală că sta si a scrie cod fara un plan de atac bine gândit atrage numai probleme.La fe ca şi exemplele de mai sus, eu, în general, sar de la o sarcina la alta, scufundandu-ma în lucruri care mi se pare interesante, insa nu câştig prea multa forta de tracţiune către o aplicaţie utilă.

In ultimele câteva luni, am descoperit că a ţine o lista detaliata de sarcini este un excelent instrument de combatere a acestor probleme şi de neabatere de la drumul cel bun. Premisa este foarte simpla: să ia cel mai important bloc de lucru - de exemplu, de a implementa cazul unui singur utilizator - si sparge-o în toate etapele mici de programare ce trebuiesc indeplinite pentru a implementa blocul ales, oricat de nesemnificativ sau evidente ar fi aceste etape.

Cheia aici este să fie bine granulate, doriţi să vedeţi toate sarcinile mici ce trebuies indeplinite, şi apoi sa le bifaţi ca rezolvate pentru a vedea progresul. Chiar dacă ele sunt întotdeauna presupuse - cum ar fi cele de validare - este ca un calendar, folositor doar daca include toate intalnirile dvs. Nu contează cu adevărat unde incepe sarcina de pe cel mai inalt nivel , atât timp cât acestea împreună se adăuga la un program am care va fi util pentru un utilizator.

Amanti sarcinile foarte mici

Dacă vă gândiţi la o sarcină uşoară de "curatat" pe care doriţi să o realizati, nu o realizati in acel moment - doar scrie-l. De ce? Pentru că:

  • Dacă o faci acum, s-ar putea sa te distraga de la lucrul pe care te concentrai in acel moment
  • S-ar putea să aiba o prioritate scăzută si sa perzi timpul in acel moment
  • In loc sa va ocupati in acel moment, ati putea reveni foarte usor asupra ei mai tarziu

De exemplu, dacă aveti o jumătate de oră liberă înainte de a merge undeva, şi doriţi să petrceti timpul lucrand la aplicatia dumneavoastra , nu ar fi bine sa incepeti sa lucrati la o sarcina mare. De ce sa nu petreceti minuteele realizand una sau două dintre aceste mici sarcini de "curatat" pe care ati dorit sa le realizati?

Sesiuni de Planificare

Privind altfel , dacă nu aveti dispozitia sa scrieti cod , aţi putea utiliza timpul pentru sesiune de planificare şi să va gânditi la următoarea mare sarcină pe care doriţi să o realizeti, precum şi la toti paşi mici care o compun. Acest lucru este la fel de util ca si realizarea de cod, şi te face să privesti imaginea de ansamblu.

scris de