Blog
2010 27 Mar

Ce reprezinta un bun cod php ?

Nu am o set de notiuni exacte legate de răspunsul perfect la întrebare, dar ştiu ce fel de lucruri ar trebui sa aud cand este pusa intrebarea aceasta.

Dupa mintea mea:

Un bun cod php ar trebui să fie structurat. bucati lungi de cod pot fi separate în funcţii sau metode care rezolva sub-sarcinile printr-un simplu cod, în timp ce fragmente mai putin evidente ar trebui să fie comentate pentru a face mai clar sensul lor. Cât mai mult cu putinta, trebuie să separati interfaţă HTML / CSS / JavaScript de codul server-side. Programarea orientata pe obiect a limbajului php va ofera câteva instrumente deosebit de puternice pentru a sparge aplicaţiile în unităţi de bun-simţ.

Un bun cod php ar trebui să fie coerent. Fie că înseamnă stabilirea de norme pentru numele de variabile şi funcţii, adoptând abordări standard pentru sarcini recurente cum ar fi accesul la baze de date şi tratarea erorilor, sau pur şi simplu, asigurându-vă că tot codul este indentat in acelaşi mod, coerenţa face codul sa fie citit mai uşor de altii.

Un bun cod php ar trebui să fie portabil. PHP are un număr de caracteristici, cum ar fi magic quotes si tag-uri scurte, care pot ruina codul cand acestea sunt oprite sau active. Dacă ştii ce faci, cu toate acestea, puteţi scrie cod care funcţionează prin adaptarea la mediu.

Un bun cod php ar trebui să fie sigur. În timp ce PHP oferă o performanţă excelentă şi flexibilitatea out of the box, lasă probleme importante precum securitatea în întregime în mâinile dezvoltatorului. O înţelegere profundă a potenţialelor gauri de securitate precum Cross-site scripting (XSS), Cross-Site Request Forgeries (CSRF) şi a vulnerabilităţilor de code injection, şi a vulnerabilitatilor de codificare a caracterelor este esenţială pentru un programator PHP profesionist in zilele noastre.

scris de

Goiceanu Ciprian Web Developer