Blog
2010 25 Feb

Software pentru Retele de Socializare: 12 Modalitati de a construi urmatoarea, cea mai buna Retea de Socializare

Vrei sa detii urmatorul YouTube, Flickr, Match.com sau Facebook? Atunci, aveţi nevoie sa găsiti software-ul potrivit pentru o retea sociala. Site-urile de dating, reţelele de prieteni, portaluri de de video sharing sunt toate construite pe platforme de reţea care să ofere membrilor controlul asupra profilurilor lor personale şi să încurajeze conţinutul generat de utilizator.

Dacă reusiti sa il concepeti , Social Networking este cheia regatului. Nu va trebui niciodată să vă faceţi griji despre urmatorul tau blog post, pentru ca utilizatorii vor posta si gestiona propriul lor conţinut. Veţi fi liber să va concentrati pe lucrurile importante cum ar fi de marketing, parteneriate şi monetizare.

Desigur, marile retele sociale au nevoie de cel mai bun software. Nimeni nu vrea să se joace într-o reţea lenta şi utilizatorii nu isi vor crea profiluri în cazul în care ei cred că software-ul dvs. nu este sigur. Atunci când alegeţi o platforma pentru o retea sociala, trebuie să vă asiguraţi că software-ul arata profesional, este stabil şi va persista o perioada lunga de timp.

Aici sunt programele si platformele pe care le veti intalni in cautarea de un software pentru retele sociale.

BoonEx Dolphin Social Community Software.

Acum pe versiunea 7, Dolphin este o platforma pe deplin matura de retea cu o multime de caracteristici Web 2.0: forumuri, blog-uri, grupuri, video sharing şi de înregistrare video, chat privat cu video, plaier audio integrat, whiteboards, şi chiar şi o aplicatie open-source pentru iPhone cu care puteti sa va conectati la reteaua sociala. Dolphin are o comunitate de colaboratori care creaza extensii şi oferind suport - acesta este un lucru important ce trebuie cautat atunci când alegi un oricare software open-source! Exista o piata frumos înfiintat care permite utilizatorilor sa cumpere lucruri noi, precum serviciile de instalare şi şabloane.

Deşi open-source, Dolphin nu este exact un software liber pentru retele sociale. Va trebui sa plateasti o taxa de acordare a licentelor, daca doriti sa branduiti complet reteaua sociala ca fiind a dumneavoastra.

Elgg Social Engine

Elgg este baza motorulu unei retele de socializare, care pune la dispozitie blocurile necesare pentru a crea aplicatii de socializare si site-uri. Installerul de baza include profiluri, grupuri, blog-uri, abilitatea de a încorpora sau a incarca o varietate media, simple instrumente sociale de marcare, tag-uri şi categorii, precum şi o caracteristica microblogging numit "The Wire" care este inrudita cu serviciul ce ruleaza propriul dumneavoastra serviciu twitter. Elgg este o platforma completa care poate fi extinsa ce are o comunitate de dezvoltare activa şi 766 plugin-uri disponibile la ultima numaratoare. Exista plugin-uri pentru a adauga de la capabilitati Geolocation la un magazin in retea.

Pentru utilizatorii care au nevoie de sprijin mai robust pentru site-ul lor de retele de socializare, exista, de asemenea, o taxa pe baza pentru Enterprise Edition disponibile de la elgg.com.

Anahita Social Engine for Joomla

Anahita este o solutie simpla si scalabila open-source pentru construirea tutoror tipurilor de retele de socializare personalizate. Dezvoltat ca si componenta pentru Joomla 1.5, software-ul nu incearca sa copieze giganti din industrie (ca multe alte clone la Myspace sau Facebook). Se straduieste sa fie o platforma viabila pentru orice fel de tip viitor de retea. Lista caracteristicilor includ: profile bogate in ajax, Actualizari de activitate Extensibile, Lead-Follow-Mutual Social Graphing, aplicatii de tip gadget, connector pentru Facebook , uimitor API MVC de dezvoltare, capabilitati Amazon Cloud Storage şi multe altele.

scris de