Blog
2015 16 Jun

Facebook elimina posturile din SERP (noindex pentru Google)

Pentru cei interesati de promovarea pe/prin Facebook, va recomand sa verificati ce pagini mai aveti indexate. Nu, nu scrie nimic inca pe "net", dar la o simpla verificare o sa observati ca toate posturile publicate si/sau indexate dupa 1 iunie, nu mai au continut in sursa, implicit nu mai sunt indexate!

Se pare ca Facebook a decis sa nu-i mai ofere continut lui Google si in acelasi timp sa "opreasca" spam-ul masiv din ultimul an. 

Facebook noindex pentru Google?

Cred ca Google pierde foarte mult prin decizia Facebook de a nu mai oferi continutul din posturi! Daca pana acum pe diverse cautari, ne "loveam" de 2-3 pagini de FB, pagini ce ocupau pozitiile unor site-uri/magazine, acum aceste pagini dispar efectiv din SERP.

Pentru cei ce nu inteleg exact ce spun:

O cautare simpla de genul: site:facebook.com inurl:posts in google, cu "ultimele 24h" o sa va ofere cateva sute de rezultate, teoretic cateva sute de posturi noi in FB. Dar daca verificati cache, o sa observati ceva interesant:)

facebook post

Pagina are content suficient pentru serp, in Google pagina apare, dar nu si pe cautari related, apare doar pe cautarea de mai sus: ultimele posturi (24h). 

facebook no google cache

 

Si in cache se pare ca Google nu mai are nimic!

 

google noindex facebook

Acum verificati random cateva pagini pe cautarea site:facebook.com inurl:posts in google fara 24h si o sa obervati ca nu mai exista content in cache, implicit Google este fortat sa-l elimine.

Teoretic este o decizie interesanta si o miscare de forta din partea Facebook (noindex pentru Google) dar practic tot ce inseamna SERP pentru posturi NU MAI EXISTA. 

Paginile apar si rankeaza fara problemele, posturile in schimb NU. 

Your move Google!

---------

 facebook index pages

Astazi Google are 5.240.000.000 pagini indexate, sunt curios peste 2 luni la ce numar ajunge!  

9 cifre? 8? Voi ce parere aveti?

scris de

Cristian Butaru Project Manager