Blog
2013 22 Aug

Eliminare reputatie negativa service gsm

Unii dintre fostii angajati considera ca postarea unor afirmatii negative la adresa fostilor angajatori, este cea mai buna razbunare. Unele sunt reale, altele nu, efortul si efectul este de obicei identic.

In urma cu o saptamana proprietarul al unui service gsm, Cell Service GSM , ne roaga sa verificam postarile negative pe diverse site-uri, create de un fost angajat in 2010, care apar in cautarile relevante pentru afacerea lui.

Este un serviciu de Reputation Management, care are in majoritatea cazurilor 3 abordari:

  1. Contactarea proprietarilor site-urilor si eliminarea postarilor
  2. Depunerea unei plangeri la politie (ex: pentru calomnie) si pe baza plangerii se cere eliminarea postarilor pana la o decizie
  3. Crearea de continut (site-uri, content, etc) si urcarea lor in pozitii fruntase, astfel incat rezultatele cu posturi negative, sa ajunga in pagina 2-3. (solutie optima doar in cazul in care postarile sunt adevarate)
Am identificat 7 postari relevante pentru cautarea nume companie pe google. 3 postari pe unele din cele mai mari forumuri din Romania: softpedia, computergames si regielive. 2 postari pe youtube, si 2 postari pe site-uri de scandal.

Povestea este una clasica. Fost angajat, se razbuna pe fostul angajator, prin postarea unor informatii false, fara probe, pe cele mai mari forumuri din Romania si pe site-urile unde are acces. Angajatorul isi pierde foarte mult timp incercand sa explice ca sunt doar informatii false (minciuni), fara sa realizeze ca intra intr-un joc, in care pierde timp si bani (imagine).

In cazul de fata, am optat pentru primele 2 optiuni, in ordinea lor. Am analizat posturile si am creat o explicatie clara, prin care demonstram ca posturile sunt doar cu intentia de a denigra compania respectiva si nu sunt posturi reale.

In cazul unui raspuns negativ, urma sa trecem la a doua optiune (plangere). In mod normal, adminii celor 3 forumuri, au eliminat postarile, in urma verificarii cererii noastre. In cazul celor 2 videoclipuri, asteptam raspunsul la raportul nostru, din partea celor de la YouTube. Am preferat sa nu trimitem cereri catre site-urile de scandal, pentru ca majoritatea continutului acelor site-uri este creat pentru "scandal".

In cazul in care aveti o problema similara si puteti demonstra faptul ca articolele respective sunt create doar cu intentia de a denigra, va recomandam sa contactati adminii. Daca primiti un raspuns negativ, optati pentru varianta 2. 

Daca posturile (articolele) sunt reale, va recomandam sa va imbunatatiti serviciile, inainte de a opta pentru varianta 3. Indiferent daca reusiti sa le eliminati (pag 2-3), vor aparea altele noi in locul lor, daca serviciile raman identice.

scris de

Cristian Butaru Project Manager