Blog
2012 07 Mar

Magazine online cu aparate de aer conditionat

Primim tot mai multe cereri de la proprietarii de magazin online si off-line ce se ocupa cu vanzarea aparatelor de aer conditionat, pentru promovarea lor online sau in unele cazuri pentru re-design/design.

Mi-am adus aminte ca avem si noi un magazin online cu aer conditionat aerac.ro de care nu ne-am ocupat niciodata, fiind creat pentru un client care a "uitat" sa-l mai plateasca :) 

Nisa este destul de competitiva, deoarece afacerea cu aparate de aer conditionat este destul de banoasa, nu atat din adaos-ul de pret ci din instalare si reparatii. Am studiat un pic nisa astazi, si cu surprindere am observat ca magazinele sunt extrem de prost facute, atat ca design = conversie, functionalitati dar si dpdv al promovarii.

Din ce observ exista o persoana cu o retea de peste 10 site-uri, pe care judecatorul Google nu o observa:) Merita un report :)

Am considerat tot timpul ca cine a avut nevoie de aer conditionat si-a cumparat deja. Dar se pare ca volumul de cautari este in continuare destul de mare, astfel incat nisa este una destul de buna.

Cautarile datorita crizei s-au mutat pe aer conditionat ieftin,  unde am gasit un site interesant aerconditionatieftin.com, cu preturi mici, dar si cu un design cat de cat mai atragator. Eu chiar nu pricep cum poate comanda cineva, persoana fizica sau companie o instalatie de aer conditionat de la site-uri de 2 bani.

Cum in Romania, nimeni nu-si da interesul pentru conversie= design, am "aruncat" o privire pe site-urile straine, si ca sugestie pentru cei din nisa, sau pentru cei care vor sa vada cum arata un magazin online profi, va recomand: aircondition.co.uk, un site super profesional pentru service, instalare si vanzare de aparate de aer conditionat.

Daca tot este o nisa buna, va recomand sa renuntati la magazine online de 3-500 euro si sa treceti la site-uri profesionale, daca va intereseaza afacerea si peste 2-3 ani.

Later Edit (10.04.2014):

Dupa 2 ani de la crearea acestui articol, am decis sa ne lansam propriul magazin pe aceasta nisa. Am considerat ca este o nisa buna, pentru noul nostru tipuri de servicii, asa ca am lansat  oferte aer conditionat. Magazinul ofera cele mai mici preturi pentru aparatele de aer conditionat si este detinut de catre agentia noastra. Instalarea este oferita de o firma specializata, noi oferind doar serviciile online: creare si promovare magazine online. 

Aparatele sunt vandute direct de la furnizori, cu un adaos foarte mic, de aceea am ales numele domeniului: oferte-aerconditionat.com

Modelul de business este simplu: Attitude se ocupa complet de afacerea online, in schimbul unui % din profitul obtinut online.

 

scris de

Cristian Butaru Project Manager