Blog
2014 05 May

"ok glass"

Am avut placerea (norocul) sa comandam o pereche Google Glass ce au ajuns astazi la ora 17.00 la birou. Aveti in acest articol cateva impresii despre Google Glass.

Google Glass este un "gadget" ce ofera utilizatorului posibilitatea de a obtine aproape toate functionalitatile unui smartphone intr-o pereche de ochelari. Functioneaza doar in legatura cu un smarpthone (bluetooth),aplicatia myglass si un cont google+. 

De la convorbirile telefonice, dictarea mail-urilor si pana la navigatie, Google Glass se dovedeste un gadget destul de performant. 

Ochelarii se conecteaza la internet prin smartphone (3g/4g sau wi-fi), preia apelurile telefonice, mail-urile precum si mesajele. Imaginile si inregistrarile video se trimit automat pe email sau pe contul de Google+.

Comenzile sunt vocale (in engleza:) ) sau dupa caz printr-un simplu touch pe rama ochelarilor.

Imaginea de mai jos, este obtinuta cu camera din Google Glass:

birou attitude google glass

Mai multe imagini gasiti pe Google+.

Camera foto este destul de performanta, imaginile sunt destul de clare (in functie de luminozitate) iar inregistrarile video sunt de o calitate 720p.

Cum acest post nu se doreste un "review", o sa vorbesc mai mult de utilitatea lor si mai ales de pret.

In versiunea actuala Google Glass ofera aproximativ aceleasi functionalitati ca un telefon mobil. Comanda vocala genereaza o apelare mult mai rapida a diverselor functionalitati. Fara telefon mobil, devine doar o camera foto/video cu functionalitati limitate.

Navigatie, browser, mail, video call,... plus alte mii de aplicatii noi, fac din Google Glass un gadget destul de ok si util pentru multi, dar la un pret decent. 

Pretul actual este de 1600 usd (cu taxe) la care se adauga transport +vama. Cu siguranta strategia Google este sa ofere ochelarii la un pret de maxim 3-600 usd, poate chiar mai ieftini. Piesele nu depasesc 100 usd ca valoarea, deci un pret de maxim 300 usd, ii transforma intr-un gadget interesant. 

Cu siguranta o sa fie interzisi in cinematografe, scoli (examene) precum si in multe alte locuri publice :)

 

scris de

Cristian Butaru Project Manager