Blog
2011 19 Sep

Asigurari Rca ieftine

Asigurarile online sunt o nisa foarte puternica, asa ca am decis toata echipa sa ne punem in aplicare cunostintele si sa concuram cu celelalte companii. Am lansat la inceputul anului 2011 portalul costo.ro cu care incercam sa concuram pe toate nisele de ecommerce plus asigurari, bilete de avion si pachete de vacanta. 

De ce? Pentru ca este mult mai simplu si util sa-ti faci cumparaturile intr-un singur site, cu un singur cos de cumparaturi, un singur cont si o singura plata. E foarte greu, dar preferam sa lasam munca usoara pentru altii, si noi sa concuram pe proiecte grele.

In postul de astazi o sa discutam despre asigurarile rca ieftine, fiind cea mai grea nisa si prima lansata de noi.

Din punct de vedere a utilitatii si design-ului, concurenta este extrem de slaba, cu site-uri banale facute in  garaj de catre amatori, dar suntem subiectivi. 

Dar din punct de vedere seo, concurenta este foarte puternica, aici "batalia" se da cu cateva nume celebre in optimizare seo.

Nu putem analiza partea de design si utilitate a site-urilor concurente, dar o sa incerc sa analizez un pic partea de optimizare.

Sunt cateva cuvinte destul de competitive, rca ieftin, asigurari rca, calculator rca, la care se adauga bineinteles anul, in cazul de fata 2011 sau deja 2012.

Pentru rca ieftin concurenta este cea mai puternica, cu un volum de cautari de peste 50.000 in medie lunar. Sunt 2 site-uri bine ancorate in top 2 (.ro si .net), dupa care urmeaza cateva "incercari" si site-urile "impingatoare" are celor 2 . Costo.ro cu pagina interioara "danseaza" intre locul 3 si locul 9, fiind site nou, si cu linkuri putine.

Pentru anul 2011, am decis sa ne concentram atentia pe celelate cuvinte, si mai putin pe rca ieftin, pentru ca nu putem genera un numar de linkuri suficient de mare in mai putin de 6 luni, ca sa reusim sa obtinem pozitia 1.

Locul 1 si 2 (se schimba frecvent) au peste 1500 de directoare si cateva sute de bloguri si site-uri related. Locul 3 este accesibil, iar pentru dec 2011 ne-am propus locul 3, astfel incat in martie 2012 sa putem avea pozitia 1. Site-ul face mai mult de 1 an, si avem timpul necesar pentru a reusii un nr de "direactorare" cel putin la fel de mare ca si concurenta. 

Pentru cei care nu stiu, directoarele care accepta link pe pagina interioara sunt sub 1%, astfel incat costo.ro nu poate avea linkuri din directoare la fel de usor precum competitia.

De ce am ales cea mai complicata metoda de promovare, pe una dintre cele mai grele nise?

Pentru ca ne plac lucrurile mai complicate:)

Preferam sa concuram cu site fara keyword in domeniu si cu pagina interioara, pentru simplu fapt ca ne putem demonstra calitatile fata de viitorii clienti, dar in acelasi timp suntem pregatiti pentru orice schimbare de altgoritm a motoarelor de cautare, in principal Google. Speram ca unul din viitoarele modificari de altgoritm sa ofere un bonus pentru pagina interioara si cine stie, poate sa dispara acel avantaj de keyword in domeniu.

Daca pe com se poate, unde "batalia" e mai puternica, se poate si pe ro. Ne-am luat ca model, dar ne-am si inspirat din cel mai puternic site pe .com, moneysupermarket.com . Ei sunt locul 1 cu pagina interioara, fara keyword in domeniu, pe una dintre cele mai grele nise: car insurance , unde CPC este de minim 50 usd :) La noi pentru rca ieftin e abia la 1 euro:)

Ne-am propus locul 1 pentru asigurari rca ieftine, toate cautarile intr-un an.

De 6 luni lucram la optimizarea site-ului si ca design si functionalitate dar si ca optimizare pentru motoarele de cautare. Lucram mai incet, pentru ca avem si alte proiecte, dar momentan suntem in grafic.

Avem cel putin 30 de site-uri de asigurari, si ne-am propus sa ne dezvoltam si mai mult, ca sa putem concura pe toate nisele. De la asigurari rca si pana la asigurari de sanatate, in maxim 1 an sa fim in top 2.

Cu o echipa foarte buna si cu o strategie coerenta putem realiza acesta performanta. E mult mai usor sa faci un magazin online decat sa-l optimizezi :)

Se pare in schimb ca o facem foarte bine, pentru ca tot ce inseamna optimizare , de la domenii cumparate si linkuri, sunt copiate in intregime de competitie. Nu e site de unde sa obtinem un link, in care sa nu apara si competitia. Nu e site pe care sa-l facem, care sa nu fie facut imediat de competitie.

Ne bucuram foarte tare ca suntem copiati, asta inseamna ca suntem destul de buni in ceea ce facem si o sa continuam se "tragem si mai tare".

Ne dorim si competitori mai puternici, ca sa putem invata si noi de la ei, dar se pare ca momentan nu sunt. 

Pentru cei care citesc acest post, si nu sunt competitori:) va sfatuim sa lansati un proiect pe nisa de asigurari, ideal rca ieftin, sau rca ieftina, pentru ca merita. Dar sa faceti un proiect calumea, pentru ca veniturile din adsense sunt enorme.

 

scris de